Onze Haarwerksalon

 

 

Voor dringende zaken en het maken van afspraken m.b.t. pruiken en haarwerken kunt u ons altijd bereiken via ons WhatsApp nummer. 06-21330397 (niet bellen alleen WhatsApp)

De aankoop, of het verwerven van informatie over een haarwerk / pruik is vaak een emotionele gebeurtenis. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres. U vindt hier alle informatie over haarstukjes, pruiken, haarwerken en de haarband van uw eigen haar

Oorzaken haaruitval of dunner wordend haar

Haarproblemen komen veel vaker voor dan u denkt. De oorzaken hiervan lopen zeer uiteen. Hierbij kan gedacht worden aan ziekte en/of medicijngebruik, chemokuur, erfelijke aanleg, hormonale afwijkingen, diverse vormen van Alopecia en psychische problemen. Een deelhaarwerk of een totaal haarwerk kan dan een oplossing zijn en bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een ANKO erkend Haarwerk Specialist. Dat betekent dat u mag
rekenen op een goed advies, professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit. Wij waarborgen te allen tijde uw privacy. Alle erkende haarwerkspecialisten werken volgens algemene voorwaarden en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie. Dit biedt u zekerheid en duidelijkheid! Wij hebben als ANKO erkende haarwerkspecialist afspraken gemaakt met bijna alle zorgverzekeraars, waardoor wij voor u kunnen declareren.

Soorten haarwerk

Een haarwerk is leverbaar in 2 haarsoorten, echt haar en in een synthetische uitvoering. De synthetische uitvoering is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en wordt door de snelle levertijd veelal aangeschaft door mensen die een chemokuur moeten ondergaan. Er zijn haarwerken mogelijk die alleen bovenop geplaatst worden voor bijv. dunner wordend haar en zijn en haarwerken die het gehele hoofd bedekken.

Belangrijkste voordelen-nadelen van een synthetische pruik/haarwerk of haarstukje

 •   Het is bijna niet van echt haar te onderscheiden
 •   Goedkoper dan echt haar, wij hebben haarwerken die volledig binnen de basisvergoeding vallen
 •   Minder wassen, ongeveer 1 x per 3-4 weken
 •   Behoud na het wassen haar vorm en kapsel, u kunt het zo laten drogen

Belangrijkste voordelen-nadelen van een echt haar pruik/haarwerk of haarstukje

 •     Het heeft een natuurlijk uitstraling
 •     Indien het geen Europees haar is, is de structuur wel anders dan het eigen haar
 •     Behandeling zoals het eigen haar
 •     Wassen zoals eigen haar (wel met speciale shampoo)
 •     Modelleren naar eigen smaak (het haartype bepaalt wel hoe gemakkelijk dat gaat)
 •     Aanschafprijs is hoger als synthetisch haarwerk

In beide gevallen kunt u een haarwerk / pruik of haarstukje in alle denkbare kleuren en structuren krijgen. Pruiken zijn er in allerlei soorten coupes. Wij zullen u begeleiden de keuze te maken die het best bij uw wensen en levensstijl past.

Intake gesprek

U kunt gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek. Een intakegesprek kan altijd binnen 5 werkdagen worden ingepland. Dit kan telefonisch maar ook via de e mail. Indien u niet in staat bent onze salon te bezoeken, komen wij ook aan huis of bezoeken wij u in het ziekenhuis. Wanneer u een chemokuur moet ondergaan, kunt u het beste een bezoek brengen voordat u de eerste kuur moet ondergaan. Op dat moment heeft u uw eigen haar nog, zodat wij haardracht en haarkleur goed kunnen bekijken. Wij beschikken over een aparte afgesloten ruimte zodat uw privacy gewaarborgd is. Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij een aantal haarwerken bestellen die aan uw wensen voldoen zodat u deze in alle rust kan passen.

Vervolg afspraak

Bij de vervolgafspraak, vaak al binnen twee dagen, worden verschillende haarwerken bij u gepast om te kijken welk haarwerk het beste uw wensen of eigen haardracht benaderd. Wanneer er gekozen wordt voor een maatwerk haarwerk is de levertijd langer nl. ± 8 tot 12 weken. Als er besloten is welk haarwerk u wilt gaan dragen, kunt u deze in veel gevallen gelijk meenemen. In geval van een chemokuur, wordt deze voor u apart gelegd totdat de haaruitval gaat optreden. Indien er nog geknipt en/of gestyled moet worden, doen wij dit bij aflevering. Indien het niet zeker is of haarverlies op zal gaan treden, bestaat de mogelijkheid om kosteloos een haarwerk te ‘reserveren’ voor een bepaalde periode.

Afhandeling

Wanneer uw haarwerk in reservering is gezet dan geeft u aan op welk moment dat u het nodig vindt om het haarwerk te gaan dragen. U kunt dan contact met ons opnemen en het haarwerk wordt dan aan u geleverd. Dit is dan het moment waarop het haarwerk naar uw wensen wordt geknipt en in evt. in model gestyled.

Vergoeding

Bij een medische indicatie kunt u uw behandelend (huis)arts een formulier vragen voor uw zorgverzekeraar. Dit formulier neemt u mee naar het intake gesprek samen met uw verzekeringspasje, Wij zullen dan de tegemoetkoming direct voor u regelen en de kosten voor uw haarwerk of haarstukje regelen. De vergoeding wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs van het haarwerk. Vaak hoeft u zelf dan helemaal niets te betalen of voor te schieten. (Dit is uiteraard per verzekering wisselend). De basis verzekering vergoed standaard in 2022 een bedrag van € 457,50 (eigen risico van toepassing)). Wanneer u aanvullend bent verzekerd kan de vergoeding hoger zijn.
Levertijd

Een confectie haarwerk kan vaak binnen twee werkdagen geleverd worden. Deze zijn daarom o.a. bijzonder geschikt voor mensen die een chemokuur moeten ondergaan.

De levering van een maat- haarwerk bedraagt wat langer namelijk ± 8 tot 12 weken.

Nazorg

Wij ondersteunen u niet alleen bij het kiezen en bevestigen van uw haarwerk maar helpen u ook bij het onderhouden en reinigen ervan. Ongeveer twee weken nadat u uw haarwerk heeft opgehaald, komt u terug naar onze salon en zullen wij samen met u het haarwerk voor de eerste keer wassen en eventueel stylen. Indien gewenst kunnen wij u ook onderhoudsservice aanbieden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook altijd bij ons terecht voor advies over specifieke huid -en haarverzorgingsproducten. Want een gezonde hoofdhuid is bij het dragen van een haarwerk belangrijk!

Garantie

Op al onze haarwerken geven wij 6 maanden fabrieksgarantie, mits de juiste door ons geadviseerde (verzorging)producten zijn gebruikt en de door ons bijgeleverde onderhoud en nazorg gebruiksaanwijzing is opgevolgd.

Een Toupim® haar-band gemaakt van eigenhaar

 

Toupim® Eigenhaar-band

De haar-band van Toupim® is een zachte haarband met daarin verwerkt een rand écht haar, synthetisch of zelfs je eigen haar! Je combineert de haar-band met een petje.  Niemand ziet iets ‘anders’ aan je.  Het is een eenvoudige en vooral heel comfortabele oplossing voor vrouwen en meisjes die te maken hebben met haarverlies na chemo of door alopecia. Gemiddeld duurt het een week om van uw haar een Toupim® haar-band te kunnen maken.

Het comfort van de eenvoud:

Géén knellende pasvormsystemen, géén gespen, klittenband, drukknoopjes, haken en oogjes etc. Het haar raakt de schedel niet rechtstreeks. Je voelt alleen de zachte haarband. Géén hittevorming of jeuk, kriebel of irritatie. Het merendeel van onze collectie is gemaakt van de hoogste kwaliteit Human Hair. Enkele korte modellen zijn gemaakt van synthetisch materiaal. De stof van de haarband is geselecteerd op comfort en rekbaarheid en wordt speciaal geïmporteerd. De haarband is altijd zwart.

Elke Toupim® haar-band wordt met zorg en precisie met de hand gemaakt en is te combineren met alle soorten petten, sjaals, mutsen, hoedjes, alpino’s etc. Je bent niet gebonden aan één type pet of muts.
Welk petje of mutsje je kiest om te dragen op de haar-band kan je laten afhangen van je stemming en bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Als het warm is draag je waarschijnlijk een luchtig sjaaltje of een zomer-petje op de haar-band, als het wat kouder is zal je kiezen voor een warmere muts of pet of een dikkere sjaal. In de winter is het hebben van haar in je nek extra comfortabel. Bij de Toupim® haar-band krijg je altijd één gratis mutsje.

Voor meer informatie kunt u bij ons terecht voor een gratis intakegesprek. Hierin zullen wij uitgebreid te tijd nemen en het hele te nemen stappenplan met u doornemen.

Klachten

Zijn er ondanks ons zorgvuldig handelen toch klachten met betrekking tot het haarwerk of onze werkwijze, dan horen wij dit uiteraard graag van u.

 • Binnen 5 werkdagen nadat de klacht is binnen gekomen nemen wij die in behandeling
 • Het klachtenformulier kunt u hier downloaden
 • Aanspreekpunt voor klachten in onze salon is Tanja Kroezen
 • De klacht wordt schriftelijk gemeld door u en wij geven hiervan een schriftelijke ontvangst bevestiging. Bij eventuele vragen en/of onduidelijkheden kunnen wij u vragen dit toe te lichten.
 • Mochten wij er dan nog niet samen uitkomen geven wij u altijd de mogelijkheid om schriftelijk de klacht neer te leggen bij geschillencommissie. SGC stichting geschillencommissie consumenten, Deze stichting handelt de klacht af. Het doel van deze commissie is om de geschillen tussen consumenten en de ondernemer op goede, snelle en eenvoudige manier op te lossen. De contactgegevens hiervan zijn: De Geschillencommissie Uiterlijke verzorging, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op.
020-6 207 443.
info@tanjashaarmode.nl